This is version . It is not the current version, and thus it cannot be edited.
[Back to current version]   [Restore this version]

SprichWort EU-projekt nemzetközi konferenciája#

"Multilinguális közmondások. Nyelvi minták - kommunikációs egységek - kulturális szimbólumok"

Időpont: 2010. szeptember 27-28.

Helyszín: Institut für Deutsche Sprache (Vortragssaal), Mannheim


2010. szeptember 27, 19 óra: SprichWort EU-projekt prezentációja

A „SprichWort” nemzetközi projekt 2008 novembere óta vizsgálja a közmondások mai használatát a következő nyelvekben: német, cseh, magyar, szlovák, szlovén. A projekt támogatója az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programja. A projekt célja egyrészt a közmondások feltérképezése modern empirikus módszerek segítségével, nagy elektronikus korpusz alapján, illetve egy többnyelvű adatbázisban történő átfogó leírásuk. Másrészt pedig ezen közmondások didaktikai feldolgozása, amely központi jelentőségű az idegen nyelvet tanulók számára. A „SprichWort” projekttel kapcsolatos minden információ megtalálható a projekt honlapján az alábbi link alatt: (http://www.sprichwort-plattform.org/).

Az EU projekt keretében 2010. szeptember 27-28. között „Multilinguális közmondások. Nyelvi minták - kommunikációs egységek - kulturális szimbólumok” címmel nemzetközi konferenciára kerül sor a mannheimi IDS-ben (Institut für Deutsche Sprache). A konferencia nem csak a SprichWort projekt eredményeinek bemutatását szolgálja, hanem az aktuális közmondáskutatás különböző aspektusait is megvitatja: A tematika a közmondáskutatás lexikográfiai és kontrasztív aspektusaitól, módszertani és elméleti kérdésfeltevéseken át, a közmondások didaktikai szempontjaiig terjed.


Előzetes téma- és előadólista Vorläufige Themen- und Referentenliste_huJelentkezés: Kérjük, részvételi szándékát előre jelezze e-mailben, az alábbi címen: hein@ids-mannheim.de. A részvétel díjtalan.Konferencia szervező bizottság: Ao. Prof. Dr. Vida Jesenšek, Prof. Peter Ďurčo, PhD, Dr. Kathrin Steyer

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
«