Delo hvali mojstra. #


Übungen#

Zu diesem Sprichwort gibt es leider noch keine Übungen.

Ustrezniki v drugih jezikih#

Sestavine#

Pomen(i)#

S pregovorom izrazimo prepričanje, da se strokovnost koga sodi predvsem po kakovosti njegovih izdelkov ali opravljenega dela. [Zgled 1] [Zgled 2]

Posebnosti rabe#

Različice#

Oblikovne različice#

Delo mojstra hvali. [Zgled 2]

Dobro delo mojstra hvali. [Zgled 4]

Zamenljivost sestavin#

Sestavine različic#

Tipična besedilna raba#

Zgledi#

[Zgled 1]
Odločitev o izbiri seveda prepuščamo vam. Z mirno vestjo pa lahko pri izbiri uporabite preprosto testno vprašanje glede zaupanja ponudnika v lastno rešitev. Vprašajte jih, ali za spletne predstavitve (lastno ali vsaj za naročnike) uporabljajo svoj sistem CMS. Saj veste, delo hvali mojstra, če pa ta ne zaupa v svoje delo, gremo navadno k drugemu. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-NfIxa6PN3kJ:www.monitor.si/clanek/domace-upravljanje-vsebin/+delo+hvali+mojstra&cd=11&hl=sl&ct=clnk&gl=si (Dostop: 3. 9. 2010)

[Zgled 2]

V šoli človek pridobi izobrazbo, zato prejme spričevalo ali diplomo. Izobrazba je pogoj za določeno delovno mesto. Nobena šola, niti univerza, strokovnjakov ne »proizvaja«. V modernem času je v uporabi naziv 'specijalist' (na pr : srčni kirurg, letalski mehanik i.p.), ki pa ne pove določno, da je ta tudi strokovnjak svojega poklica. Iz tega izhajam, po starem pregovoru, ki pravi : »Praksa dela mojstra« in po drugem pregovoru: »Delo mojstra hvali», da se strokovnjak pokaže v praksi in potrdi s svojim delom! http://www.zirovnica-novival.com/podstolovske%20resnice.htm (Dostop: 2. 9. 2010)

[Zgled 3]

Tu je Réti predal partijo, ker je ugotovil, da po 41. Tf2 Sxf3+ 42. Txf3 Ld5 izgubi skakača. Turnirska žirija je partiji dodelila prvo nagrado za lepoto. Komentar k zmagi naturaliziranega Francoza bomo zato končali s francoskim izrekom: "A l' oeuvre on reconnaît l' artisan" (Delo hvali mojstra). FidaPLUS

[Zgled 4]

Zdaj te mamo pa že polhen kufer sebastjan1, imaš 5 prispevkov in v štirih nabijaš svojo telefonsko. Dobro delo mojstra hvali in ne obratno. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:sVja4mkWxdMJ:www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php%3Ff%3D38%26t%3D14995+delo+hvali+mojstra&cd=7&hl=sl&ct=clnk&gl=si (Dostop: 3. 9. 2010)

Iskanje zgledov v korpusih#


Seznam vseh pregovorov

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
«